Jméno | Účel | Vypršení |
---|---|---|
show_cookie_message | Ukládá informaci o potřebě zobrazení cookie lišty | 1 rok |
__zlcmid | Tento soubor cookie se používá k uložení identity návštěvníka během návštěv a preference návštěvníka deaktivovat naši funkci živého chatu. | 1 rok |
__cfruid | Tento soubor cookie je součástí služeb poskytovaných společností Cloudflare – včetně vyrovnávání zátěže, doručování obsahu webových stránek a poskytování připojení DNS pro provozovatele webových stránek. | relace |
_auth | Zajišťuje bezpečnost procházení návštěvníků tím, že zabraňuje padělání požadavků mezi stránkami. Tento soubor cookie je nezbytný pro bezpečnost webu a návštěvníka. | 1 rok |
csrftoken | Pomáhá předcházet útokům Cross-Site Request Forgery (CSRF). | 1 rok |
PHPSESSID | Zachovává stav uživatelské relace napříč požadavky na stránky. | relace |
rc::a | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. To je výhodné pro web, aby vytvářet platné zprávy o používání jejich webových stránek. | persistentní |
rc::c | Tento soubor cookie se používá k rozlišení mezi lidmi a roboty. | relace |
AWSALBCORS | Registruje, který server-cluster obsluhuje návštěvníka. To se používá v kontextu s vyrovnáváním zátěže, aby se optimalizovala uživatelská zkušenost. | 6 dnů |
18plus_allow_access# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro web. | neznámý |
18plus_cat# | Ukládá informaci o odsouhlasení okna 18+ pro kategorii. | neznámý |
bs_slide_menu | neznámý | |
left_menu | Ukládá informaci o způsobu zobrazení levého menu. | neznámý |
E-mail: pfaff@pfaff-servis.cz | Tel.: 606 742 648 | Tel.: 730 150 222
Orgány státní správy a samosprávy u nás pohodlně nakoupí na fakturu.
Pánev je jedním z nejdůležitějších nádobí v kuchyni. Provařují se na ní steaky, připravují se smažené brambory nebo se vaří palačinky. Neexistuje však jedna univerzální pánev, která by se hodila na všechna jídla. Existují různé typy pánví a různé povlaky, které přinášejí různé výhody. My Vám jednotlivé druhy pánví a rozdíly mezi nimi moc rádi v následujícím textu přiblížíme.
Ne všechny pánve jsou stejné. Na pánvi můžete snadno smažit maso, ryby nebo zeleninu, zabere to jen pár minut. Pánev je vhodná, když se maso připravuje pomalu a je potřeba omáčka. Zde jsou různé typy pánví:
Pánev, jak název napovídá, je vhodná na smažení jídel, ale také velmi dobrá na udržování tepla. Má plochý až středně vysoký okraj, obvykle má rukojeť, která je buď kulatá nebo hranatá. Díky rukojeti můžete pokrmy v pánvi snadno točit nebo otáčet.
Pánev na dušení má obvykle vysoký okraj. To má tu výhodu, že se v něm dají dobře rozmíchat omáčky a stejně nic nepřeteče. Pánev na dušení má často dvě krátká držadla, takže ji lze postavit i na stůl pro podávání jídla. Jeho tepelně odolný materiál umožňuje použití pánve i v troubě.
K rychlému a horkému opékání jídla se hodí právě tato pánev. Vysoký lem zajišťuje zachycení oleje/šťávy a vy se při smažení neušpiníte.
Grilovací nebo steaková pánev má většinou drážkované dno. To znamená, že jídlo je na pánvi mírně vyvýšené a šťáva z masa nebo jiné tekutiny se shromažďují v drážkách a můžete je použít například k míchání omáčky.
Krepová pánev má velmi plochý okraj. To slouží k tomu, aby se tekuté krepové těsto snáze rozlilo po povrchu. Krepová pánev má často velmi tenké dno, kde se teplo může šířit rovnoměrněji.
Pánev Wok je vysoká, plynule zakřivená pánev. Má různé teplotní rozsahy, a proto je vhodná pro různé druhy vaření. Na pánvi Wok můžete smažit, dusit, vařit nebo dokonce smažit.
Pánev na ryby má většinou oválný tvar. Ve srovnání s jinými pánvemi je k dispozici také ve větších velikostech. Díky tomu je ideální pro smažení ryb vcelku. Kromě smažení se hodí i na udržování tepla.
Pánev na Paellu zaujme především svým velkým průměrem. Díky tomu je ideální pro rovnoměrné smažení mnoha ingrediencí Paelly a zeleniny.
Tento typ pánve má poměrně vysoký a baňatý okraj. Díky tomu může kuchař snadno vylít nebo nechat jídlo vyklouznout z pánve.
Existuje tedy mnoho druhů pánví, které lze použít pro různé účely. Záleží ale nejen na typu, ale také na potahu nebo materiálu. Existují následující typy:
Železné pánve jsou ideální pro zvláště vysoké teploty. Díky zapečení s olejem při prvním použití má dobrou, přirozenou nepřilnavost a získá krásnou patinu. Železné pánve mají vynikající tepelnou vodivost a uvolňování a jsou ideální pro rychlé opékání. Vitamíny a živiny jsou uzavřeny v sobě. Železné pánve mají dlouhou životnost, jsou udržitelné a recyklovatelné.
Litinové pánve jsou ještě těžší než běžné železné pánve. Výborně udržují teplo a jsou extrémně žáruvzdorné. S každým použitím se vlastnosti pánví na smažení zlepšují. Litinové pánve mají navíc přírodní nepřilnavý povlak. Jsou pevné, odolné a všestranné, například pro dušené pokrmy.
Tyto pánve mají povlak PFTE (teflon je jen obchodní název). Jsou velmi snadno použitelné a ideální pro lepkavé potraviny. Nepřilnavý efekt se však časem zhoršuje. Pánve umožňují smažení se sníženým obsahem tuku, ale nesnesou vysoké teploty a nejsou vhodné do myčky nádobí.
Nerezové pánve jsou velmi odolné a extrémně robustní. Jejich jádro je často vyrobeno z hliníku a mědi. Mohou odolávat vysokým teplotám, ale mohou je špatně vést. Nerezové pánve navíc nemají nepřilnavé vlastnosti. Se správnou rukojetí však lze pánve vložit do trouby.
Ve srovnání s ostatními pánvemi mají pánve měděné nejlepší rozvod tepla a vodivost (5x lepší než železo, 20x lepší než nerez). Pánve jsou robustní a rychle reagují na změnu teploty. Pro indukční sporáky se však hodí jen málo modelů.
Keramické pánve jsou robustní a odolné proti poškrábání. Mají velmi dobrý nepřilnavý povlak, který se však může rychle ztratit, například nesprávným nebo připáleným olejem na smažení. To může také způsobit, že zbytky zůstanou v pánvi. Keramické pánve mají dobrou vodivost a rozvod tepla a nejlepší využití je při nízkých nebo středních teplotách. Keramický povlak může změnit barvu a tepelný šok nebo náraz může způsobit prasknutí nebo odštípnutí povlaku.
Vytvořeno systémem www.webareal.cz